Wat is Reiki?

Reiki is een methode om jezelf en anderen energie te geven. Reiki betekent in het Japans universele energie, ook wel levenskracht-energie genoemd. Tijdens een Reiki- behandeling stroomt deze energie door de handen van de Reiki-gever naar je lichaam of geest. Dit heeft een positieve werking op je fysieke, geestelijke of emotionele welzijn. 

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen specifieke gevoeligheden, wensen en verlangens. Daardoor reageert iedereen weer anders op een behandeling. Reiki stimuleert jouw zelf genezend vermogen en gaat daar naar toe waar je dit het meest nodig hebt. Dit kan op fysiek, mentaal of emotioneel vlak zijn. Het beste is er open voor te staan en je te verbazen over het resultaat.


Klanken vanuit de klankschalen, de drum en koshi.

De werking van klankschalen heeft  iets bijzonders omdat de schalen bij uitstek en van nature harmoniserend werken. Deze klankschaal heeft voor iedereen een harmonieuze klank. Deze harmoniserende klank werkt in op het lichaam, het werkt in op onszelf, op onze gevoelens, emoties en herinneringen. De klank werkt niet alleen in op ons lichaam, maar ook op het energetisch systeem. Daardoor komen gevoelens los.

Door de klank van de klankschaal ben je in staat jezelf te ontladen, spanningen los te laten en op een natuurlijke manier weer in evenwicht te komen. De klankschaal is gemaakt om evenwicht te creëren, te herstellen en blokkades te breken door zijn bijzondere eigenschappen. De klankschalen geven ook exact aan, waar ze ‘ingezet’ moeten worden en zijn daardoor mede een prima diagnostisch middel om spanningen te traceren. De trilling van een klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel door een lichaam. Ons lichaam bestaat voor meer dan 60% uit water. Het gevolg is innerlijke massage.

Een gezond lichaam heeft een eigen trilling en beweging. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in een eigen frequentie. Door de trilling van de klankschaal zal het lichaam eerst meetrillen met de klankschaal en zodoende meegaan met de harmonische frequentie van de klankschaal. Daarna zal het lichaam weer overgaan in zijn lichaamseigen trillingsfrequentie. Het duurt soms dagen voordat de trillingen zijn uitgewerkt en het lichaam weer kan ervaren hoe het is om in balans te zijn. Omdat de klankschalen rechtstreeks inwerken op de spierlagen in ons lichaam kan stress ook directer worden uitgebalanceerd.

De klankschaaltherapie is breed toe te passen :

 • In principe bij iedereen, jong en oud
 • Bevordert positieve gevoelens van welbevinden
 • Geeft meer innerlijke rust en ontspanning van lichaam en geest
 • Bevordert acceptatie van de situatie.

 

Klankschalen kunnen ondersteunen bij de volgende klachten :

 • Rugpijn en hoofdpijn
 • Astma/eczeem/allergie
 • Burn-out, Stress en Depressie
 • Vermoeidheid en M.E.
 • Concentratiestoornissen 
 • Slapeloosheid

Wat kan een Reiki behandeling (i.c.m. klankschalen) voor jou betekenen?

 • Wil je heerlijk ontspannen?  (tijd voor jezelf of tijdens/na een zwangerschap)
 • Wil je, je vitaler en energieker voelen?
 • Wil je innerlijke rust vinden na een verlies (overlijden)  of gemis (adoptie) van een dierbare?
 • Wil je meer inzicht en rust vinden na een scheiding/beëindiging van een relatie?
 • Wil je een toegevoegde waarde, als je een "chronische ziekte" hebt? (minder pijn en meer energie)
 • Wil je leren ontspannen en rust ervaren zodat je op je werk als privé in balans bent (burn-out)  

Als je op één van bovenstaande situatie met JA kan beantwoorden, wil en kan ik jou helpen. 

Wat heeft Reiki en klankschalen voor mij betekend?

Voordat ik zelf Reiki behandelaar werd, heb ik zelf diverse energetische behandelingen gehad, waaronder ook Reiki. Juist omdat het mij heel veel heeft gegeven, ben ik zelf cursussen en trainingen gaan volgen om uiteindelijk Reiki Master te worden. Daarnaast hebben de klanken ook mijn aandacht getrokken. De klanken die bepaalde trillingen geven en deze zorgen ervoor dat je energie weer gaat stromen en dat je de rust en ontspanning ervaart. 

De combinatie Reiki en klanken, geven je een totale ontspanning, vanuit deze ontspanning kan de Reiki zorgen voor heling en balans in je energieveld en daardoor ervaar je weer energie. Deze energie kan je gebruiken voor de activiteiten die jij wilt uitvoeren, zowel op het werk als privé. Daarbij het mooiste inzicht wat dit mij heeft gegeven, dit echt te doen vanuit mijn hart. 

- JIJ ben LIEFDE -