Reiki


Reiki is ontwikkeld door de Japanse boeddhist Mikao Usui rond 1900 en is sindsdien door verschillende leraren aangepast en veranderd. Rei, staat voor universeel, Ki staat voor energie/levenskracht/levensenergie. 

Reiki beschouwt ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel, door deze Reiki energie te ontvangen, kom je weer volledig in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent.

Ieder mens beschikt over een dosis energie en deze straalt hij/zij ook uit. Deze levensenergie geeft ontspanning en kan pijn verzachten en wegnemen door de handen op het lichaam van een mens of het lijf van een dier, te leggen. Menselijke aanraking is het overdragen van liefde, rust, ontspanning, warmte en zorgzaamheid.

Goed voorbeeld is dat, wanneer een moeder haar kind troost, wanneer deze zich gestoten heeft, de moeder met haar handen op de zere plek wrijft. Of wanneer je jezelf stoot,  je direct je hand op de plek legt waar jij de pijn voelt, dit verzacht de pijn. Als een dier pijn heeft, zal deze de pijnlijke plek likken en doet daarmee hetzelfde als wij mensen doen, met onze handoplegging. 

Je kan de Reiki zien als een holistische natuurgeneeswijze (methodiek) . Daar waar je energie geblokkeerd is, kan je deze weer vrij maken met universele energie die je overbrengt met je handen. Het herstellen van de balans tussen de holistische pijlers is wat goed met Reiki behandeld kan worden. 

Reiki geeft ontspanning, waardoor je op een andere manier naar een bepaalde ziekte of aandoening kan gaan kijken, waardoor je er anders mee om kan gaan. Als je regelmatig en consequent een reiki behandeling ontvangt is het heel goed mogelijke dat de pijn minder wordt, of misschien wel weggaat. 
Naast de reguliere zorg, kan Reiki goed fungeren als complementaire zorg.(het vervangt de reguliere zorg niet)