Burnout

"Hee hoe gaat het met je? Ja goed hoor, z'n gangetje.
Gaat het echt goed met je?  Jawel hoor...
Nu eerlijk, hoe gaat het echt met jou?"

De meest voorkomende vraag, wordt vaak beantwoord met goed. Maar gaat het echt wel goed? Helaas loopt het leven niet altijd zo, hoe jij dat wilt. Dit kan onder andere komen door een traumatische gebeurtenis, een ziekte (bij jezelf of bij een dierbare), het verlies van een dierbare, of je bent net gescheiden of zit nog midden in het traject in en om een scheiding heen, of je voelt je niet gelukkig. 

Deze gebeurtenissen kunnen zo veel impact op je hebben, dat je daardoor jezelf voorbij loopt. Waardoor je:

  • Oververmoeid raakt
  • Slecht slaapt.
  • Chronische pijnklachten ervaart, zoals, hoofd, rug, nek, gewrichts,-en/of buikpijn.
  • Lage weerstand krijgt.
  • Prikkelbaar wordt (kort lontje).
  • Veel aan het piekeren bent en angstig wordt.
  • Een lage eigenwaarde krijgt , wat als gevolg kan hebben dat je onzeker wordt.
  • Vergeetachtig wordt en geen besluit durft te nemen.
  • Niet meer kunnen genieten van de kleine momenten. 

De gevolgen van deze klachten kunnen uitlopen van het niet meer goed zorgen voor jezelf. (Lichamelijk) Jezelf voorbij lopen en iedereen willen helpen, om niet te hoeven nadenken, over wat er nu daadwerkelijk aan de hand is (Mentaal en Emotioneel). Je zelf niet genoeg rust geven om zo weer op krachten te komen en te blijven (Energetisch) Je niet meer weet, wie je bent en wat je eigenlijk wilt (Spiritueel) 

Als je te lang met bovenstaande klachten door blijft lopen, kan het gebeuren dat je tegen een burn-out aanloopt, of nog vervelender een depressie. 

Uit ervaring weet ik, dat als je tegen een burn-out aan gaan lopen, je lichaam en geest echt gaan tegenwerken. Je lichaam is namelijk je graadmeter, in combinatie met je gedachten en je ziel. 

Nog belangrijker is dat ik ook weet, dat je hier uit kan komen want na regen komt zonneschijn, dat geldt voor de natuur, maar ook voor de mens -JIJ-
Ik wil en kan je helpen om weer  om jou de handvatten mee te geven, om zo weer de juiste richting op te gaan, naar een gelukkig leven. Met allereerst de liefde en zorg voor jezelf. Daardoor ervaar je innerlijke rust en dat heeft weer als gevolg dat je weer energieker gaat voelen. Het mooiste wat daaruit voortkomt is dat jij weer, vanuit de liefde en de levenskracht die in je zit, jouw mooiste leven gaat leven vanuit je hart en dit ook gaat uitstralen naar je omgeving. 
Onthou: er is maar één persoon die jouw gelukkig kan maken, die de keuze heeft, die verantwoordelijk is en waar je het meest van houdt  -JIJ- 

 

Ieder in ons bestaan is uniek, de liefde, het enthousiasme,
de puurheid en zuiverheid blijft altijd in je zitten, wat er ook gebeurd.