Hoogsensitief

Gepubliceerd op 5 juni 2020 om 17:01

Beter Voelen is opgericht door Hilda van Veen. In de maand december 2019 is zij op mijn pad gekomen, nadat ik toevallig een artikel had gelezen over hoogsensitiviteit. Na het lezen van dit artikel ben ik me nog meer gaan verdiepen in dit aangeboren temperament, welke een grote gevoeligheid heeft voor (interne en externe) stimuli en het diepgaand verwerken van en sterk reageren op deze informatie. De herkenningspunten in mezelf, deed mijn ogen openen.

De empathie, zintuigelijke informatie (opmerken van deze informatie van fysieke-,sociale-, en emotionele prikkels en prikkels die nieuwe situaties en omgevingen geven om vervolgens deze het diepgaand verwerken en het reageren daarop), het intensief en diep nadenken en verbinden van informatie, het graag iets doen met deze informatie, het reflecteren, en de stressgevoeligheid. 

Het belangrijkst voor mij was hoe ga ik hier mee om, dit kan ik niet alleen.
Via HSP begeleiding Nederland, kwam ik terecht bij Hilda van Veen. Via een e-mail bericht heb ik kort mijn verhaal gedaan en 3 december 2019 had ik mijn eerste sessie bij haar, met daarop volgend nog 6 lange sessies en 9 kortere. 
De opzet van deze sessie is het bewust worden van jezelf.
Het eerste gedeelte begint met gericht vragen stellen, over mijn situatie, hoe ik daarop reageer en waarom ik op deze manier reageer. Hilda voelt sterk aan dat er bij één van de antwoorden een behoorlijke trigger is en dan blijft ze doorvragen en belangrijkste is dan om je hart open te zetten en eerlijk antwoord te geven vanuit je hart. Het tweede gedeelte bestaat uit een healing sessie op zielsniveau "Soul-healing". De emoties die je tijdens het eerste gedeelte hebt ervaren, worden in het tweede gedeelte geheeld, met een lichtoverdracht geeft ze je healing. Voor zelf liefde, om te gronden, om jezelf te vergeven, voor elke onbalans in je leven. De eerste keer, vond ik dit best angstig, allereerst mij kwetsbaar opstellen en mijn hart openen voor mezelf en daarna een healing, ik zal nooit vergeten dat mijn hart echt zo tekeer ging, dat ik dacht, wat gebeurt er.
Al deze sessies hebben mij zoveel gebracht. Ze heeft me daarnaast geleerd, hoe ik zelf contact kan maken met mijn ziel en de ziel van een ander en hoe ik meer energie en innerlijke rust kan krijgen. Deze helende reis is voor mij zo waardevol en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

De kelder waar je, de situaties en emoties van verdriet, pijn en boosheid in stopt, omdat je hier niets van wil weten, maar wat onbewust wel door blijft pruttelen, wordt langzaam geopend en hoe meer jij je openstelt en je emoties laat gaan, des te beter heel je van al deze "verborgen" lasten en kom je weer terug bij de kern, je essentie. Dat is dat je ziel je nooit verlaat en je al heel en compleet ben bij je verwekking. Het allerbelangrijkst, je leert om jezelf echt lief te hebben en voor jezelf te zorgen. Want de liefde en levenskracht blijft altijd in je zitten, wat er ook gebeurt. Als deze zo groot is en je hebt daarin de balans weer gevonden, kan je deze weer uitstralen over de mensen om je heen. 

Meer informatie over Soul healing en helende reis: https://betervoelen.nl/ 


 »